OLA lanceert Belgische Raket

OLA lanceert Belgische Raket

25e verjaardag van 1e Belgische astronaut in de ruimte

Maandag 20 maart 2017 — Vrijdag 24 maart is het exact 25 jaar geleden dat de eerste Belgische ruimtevaarder naar de ruimte ging. OLA wil deze bijzondere gebeurtenis vieren en lanceert daarom een speciale Belgische uitvoering van het bekende raketijsje. Binnenkort kan iedereen volop genieten van deze tricolore OLA Raket.

De Raket viert zijn verjaardag
De Raket is niet meer weg te denken als nostalgische dorstlesser tijdens hete zomers. Dit waterijsje uit de sixties viert inmiddels zijn 55ste verjaardag en is met zijn frambozen-, sinaasappel- en ananassmaak nog steeds de favoriet van groot en klein.

Een speciale Raket voor een speciale Belg
De 25e verjaardag van de 1e Belgische astronaut in de ruimte wou OLA niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het merk is immers altijd al gepassioneerd geweest door ruimtevaart.  In 1962 – toen de ruimtevaart nog in haar kinderschoenen stond – lanceerde OLA  de ondertussen wereldberoemde Raket.
Daarom  zal het felgesmaakte waterijsje binnenkort verkrijgbaar zijn in de kleuren van de Belgische vlag: zwart (cola), geel (ananas) en rood (framboos). Een lekkere en speciale uitvoering van de Raket!
Deze unieke combinatie van smaken en kleuren was niet eenvoudig te creëren. Maar met veel passie heeft OLA de perfecte methode bedacht. Zo is de Raket nu het enige Belgische ijsje dat met een aangepast recept hulde brengt aan een groots moment uit de Belgische ruimtevaartgeschiedenis.

Lanceringsfeestjes in Kortrijk, Leuven en Bergen
Op 24 maart bouwt OLA een lanceringsfeestje met gratis raketijsjes voor groot en klein in onder meer Kortrijk, Leuven en Bergen. Feestje gemist? Geen paniek, vanaf mei is de speciale editie van de Raket verkrijgbaar bij Delhaize.

Aanbevolen verkoopprijs: 5,16 euro

Contact
Unilever
Stephanie Haelterman
Stephanie.Haelterman@unilever.com
Tel 0473/22.24.94

PeppeRmint
Nadia Naji
nnaji@peppermint.be 
Tel 02 210 02 52

http://www.ola.be
https://www.facebook.com/OLAicecreambelgium/

Over Raket
Rocket is een merk van OLA.
Van de rondtrekkende ijsverkoper die de dijk kleur gaf tijdens familievakanties aan de Vlaamse kust, naar een heleboel smaken en formaten in de supermarkt : ijs heeft een lange weg afgelegd... De categorie , die voluit symbool staat voor plezier, stelt de consumenten vandaag een waaier van producten voor die voldoen aan ieders smaak of behoefte.

De Raket werd gelanceerd in 1962, toen de ruimtevaart het nieuws domineerde. De Russische kosmonaut Yoeri Gagarin maakte toen als eerste een tocht rond de aarde, en president John F. Kennedy kondigde gelijk aan dat de Amerikanen nog voor 1970 als eersten op de maan zouden staan. In die tijd stond de actualiteit dus bol van de raketten en de satellieten. Het was dan ook geen toeval dat de Raket net op dat moment op het toneel verscheen.
Raket is een heerlijk waterijsje in de vorm van een Raket en combineert frambozen, ananas en sinaasappel-smaak. Het is door de jaren heen het lievelingsijsje van de Belgen geworden, groot of klein.

Over Unilever in de Benelux
Bij Unilever Benelux werken circa 900 mensen. In totaal heeft Unilever in België en Nederland circa 3800 medewerkers. Dit is inclusief de medewerkers van de vier fabrieken in beide landen, het Corporate Centre in Rotterdam en Unilever Research & Development Vlaardingen (URDV). Deze onderdelen behoren niet tot Unilever Benelux. De markt in Luxemburg wordt vanuit België bediend. Unilever heeft in de Benelux een sterke merkenportefeuille met bekende merken als Amora, Axe, Becel, Ben & Jerry’s, Bertolli, Calvé, Dove, Glorix, Knorr, Lipton, OLA, Rexona, Signal, Sun en Zwitsal. Unilever Benelux heeft een gezamenlijke jaaromzet van ruim € 1,5 miljard en is daarmee de grootste merkenfabrikant van consumentengoederen in de Benelux.

Meer informatie over Unilever en haar merken is te vinden op https://www.unilever.be/

Ola Raket