Wetenschappelijk bewezen: ijsjes eten maakt je slimmer én gelukkiger

Vrijdag 17 maart 2017 — Uit eerder wetenschappelijk onderzoek was al gebleken dat je van ijsjes eten gelukkiger wordt. Volgens The Economist is het nu ook bewezen dat je er slimmer van wordt. Zo zou er een duidelijke correlatie  zijn tussen ijsconsumptie en  de leescapaciteiten van kinderen. In landen waar veel ijs gegeten wordt, zouden de kinderen ook beter lezen. We zijn natuurlijk geen wetenschappers, maar wij vinden ijsjes gewoon lekker. En dat eerste ijsje op een zonnige lentedag? Dat smaakt gewoon het allerlekkerst!

Ijs maakt slim
Volgens recent onderzoek worden we slimmer van ijsjes eten. Research van The Economist, gebaseerd op het PISA (Programme for International Student Assessment) onderzoek van de OESO, wees uit dat er een sterk verband kan aangetoond worden tussen ijsconsumptie en leescapaciteiten. Zo zou het geen toeval zijn dat Australië – met een ijsconsumptie van 13 liter per jaar per inwoner – ook de meest leesvaardige kinderen heeft (zie grafiek in bijlage).

Ijs maakt ook gelukkig
Word jij ook altijd zo vrolijk van een ijsje eten in de zon? Niet zo gek. IJs smaakt niet alleen heerlijk, uit eerder wetenschappelijk onderzoek in het Verenigd Koninkrijk bleek ook al dat je orbitofrontale cortex (bepaald deel van je hersenen) geactiveerd wordt tijdens het eten van ijs. Een teken van emotioneel genot, wat er voor zou zorgen dat je gelukkiger wordt.

Ola viert International Day of Happiness in Belgische ziekenhuizen
Omdat je van ijsjes eten “happy” wordt, mocht Ola de International Day of Happiness natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Dit initiatief van de Verenigde Naties werd opgestart in 2013. Elk jaar wordt op 20 maart over de hele wereld opgeroepen om actief bij te dragen aan het creëren van een gelukkiger wereld.
Daarom trekt de Ola ijsjeskar maandag  20 maart naar de kinderafdelingen van verschillende Belgische ziekenhuizen.  In onder meer Aalst, Asse en Bergen kunnen de kinderen genieten van een portie instant happiness.

 

Contact:

Unilever
Stephanie Haelterman
Stephanie.Haelterman@unilever.com
Tel 0473/22.24.94

PeppeRmint
Nadia Naji
nnaji@peppermint.be 
Tel 02 210 02 52

http://www.ola.be
Facebook

Over Ola
Denk je aan ijs, dan denk je aan het hartlogo van OLA. Als je zin hebt in een ijsje vind je ongetwijfeld iets van je gading in het OLA-assortiment. Een Magnum als je zin hebt in een heerlijk verwenijsje op een stokje, een lekkere Cornetto, een Raket of een Calippo, een verfrissend lichte Solero..., de keuze is groot. Ook thuis zorgen we voor een uitgebreid gamma van verleidelijk romig tot fris en fruitig ijs: Viennetta, Fermette en Carte d'Or.

Over Unilever in de Benelux
Bij Unilever Benelux werken circa 900 mensen. In totaal heeft Unilever in België en Nederland circa 3800 medewerkers. Dit is inclusief de medewerkers van de vier fabrieken in beide landen, het Corporate Centre in Rotterdam en Unilever Research & Development Vlaardingen (URDV). Deze onderdelen behoren niet tot Unilever Benelux. De markt in Luxemburg wordt vanuit België bediend. Unilever heeft in de Benelux een sterke merkenportefeuille met bekende merken als Amora, Axe, Becel, Ben & Jerry’s, Bertolli, Calvé, Dove, Glorix, Knorr, Lipton, OLA, Rexona, Signal, Sun en Zwitsal. Unilever Benelux heeft een gezamenlijke jaaromzet van ruim € 1,5 miljard en is daarmee de grootste merkenfabrikant van consumentengoederen in de Benelux.

Meer informatie over Unilever en haar merken is te vinden op https://www.unilever.be/